Fraktfritt på beställningar över 499kr

Costa Rica, Finca La Isla

  • 179 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Upptäck Ren Njutning, La Isla - Hållbarhet i Varje Kopp

Gården La Isla, belägen i Naranjo, Costa Rica ägs av Luis Jiménes Padilla. Han är själv uppvuxen på kaffegård likaså hans föräldrar. Det är lång historia av kaffe inrotat i denna släkt och 2017 köpte Luis sin egna kaffe gård.

La Isla, döpt efter berget den ligger vid, beskrivs som ett ’’fruktbart paradis’’ för odling av kaffe. En viktig del för familjen är att miljön är deras största ansvar, att vara engagerad i att bevara och skydda den. Därför har de valt specifika arabica sorter som är lämpade för området vilket gjort att de inte behöver använda bekämpningsmedel eller jordbrukskemikalier. Även att skydda de vattenkällor och annan växtlighet på gården så har de planterat 1250st träd och andra plantor för att öka mångfalden och fungera som skugga samt skydd för kaffe plantorna. Denna hängivenhet har lett till en naturlig ökning av mängden vilda djur i det närliggande området, inklusive tukaner, fjärilar, bin och däggdjur.

Denna SL-28 lott är Red Honey bearbetad direkt efter skörd. Sedan har kaffet torkat på upphöjda bäddar i tre veckor.


West Valley, eller Valle Occidental, verkar ha skapats speciellt för kaffeodling. Dess höjder över havet, luftfuktigheten konsekvent nära 81 % och en medeltemperatur på 21°C är alla faktorer som främjar en riklig, hälsosam skörd. Valle Occidental upplever vanligtvis regn i cirka 160 dagar varje år. Starten av den torra säsongen i november sammanfaller med början av kaffeskörden, som pågår fram till februari, ofta med en festlig stämning under jullovet. De flesta lokala odlare har små plantager och använder hållbara jordbruks- och bearbetningsmetoder. Alla dessa faktorer, från klimatet till producenterna, går samman för att producera Arabicabönor med den balanserade syra och kropp som West Valley-kaffe är världsberömt för.

  • Region: West Valley
  • Poäng: 88/100
  • Växer: 1560 m.ö.h.
  • Art: SL-28
  • Process: Red Honey
  • Smak: Karamell, apelsin, bär


Vi skickar kaffe som vilat upp till 1 vecka efter rostning när det finns men rostar på beställning när det behövs. Vi skickar kaffet så fort som möjligt, fri frakt på alla beställningar över 499kr inom Sverige.