Fraktfritt på beställningar över 499kr

Ljusrostat Kaffe

När du vill uppleva specialkaffe som det ska vara. Här rostar vi för att framhäva ursprunget på bästa sätt.

Ljusrostat specialkaffe är en utsökt kaffedryck som har blivit alltmer populär bland kaffeentusiaster runt om i världen. Detta kaffe tillverkas genom att rosta kaffebönor vid en lägre temperatur än traditionellt rostat kaffe, vilket resulterar i en lättare rostning och en mer subtil smakprofil.

Den ljusare rostningen av specialkaffe ger en mildare smakprofil som är mindre bitter och mer balanserad än mörkrostat kaffe. Detta gör det till ett populärt val för dem som söker en mer syrlig, fruktig eller funkig kopp kaffe. 

Vad är ljusrostat kaffe?

Ljusrostat kaffe är en av de mest eftertraktade varianterna av kaffe på marknaden idag. Med en mild och balanserad smak är det ett perfekt val för kaffeentusiaster som söker en kopp kaffe utan för mycket bitterhet. Kaffet är vanligtvis ljusbrunt i färgen och har en söt, mild smak. Ibland kan det vara funkigt, syrligt och helt annorlunda. Här rostar man för att framhäva ursprunget eller processningen av kaffebönorna. En söt kopp kaffe sitter väl alltid bra?

Hur smakar ljusrostat kaffe?

Smaknoterna i ljusrostade kaffesorter kan variera beroende på bönan ursprung, men vanligtvis beskrivs det som lätt och friskt, med smaker som äpple, citrus, jordgubbar eller honung. Ljusrostat kaffe har ofta en tydligare smak av det som kallas för "fruktig ton" jämfört med mörkrostade kaffesorter.

Hur tillverkas ljusrostat kaffe?

Rostningen sker i temperaturer, vanligtvis mellan 185-210°C. Tiden för rostningen varierar beroende på önskad smak och resultat, men ljusrostat kaffe rostas vanligtvis hos oss i 8-11 minuter. Efter rostningen är klart, kaffebönorna kyls snabbt ner för att förhindra att de fortsätter att rostas. Ljusrostat kaffe är känt för sina spännande smaker och kan njutas på många sätt, men vi rekommenderar att man brygger för hand i en V60 eller Chemex!