Fraktfritt på beställningar över 499kr

Mellanrostat Kaffe

Mellanrostat kaffe är ett utmärkt val för dig som letar efter en balanserad smak och arom. Vårt mellanrostat kaffe är mörkare än ljusrostad kaffe men inte lika mörkt som ett starkt rostat kaffe. Det ger en smak som är både mild och robust, med en balanserad sötma och arom. Mellanrostningen ger kaffet en fylligare smak och högre syra, vilket gör det till ett perfekt val för att njuta av en god kopp kaffe.

Vad är mellanrostat kaffe?

Mellanrostat kaffe är kaffe som rostas till en färg och smak som ligger mellan ljus och mörkrost. Mellanrostade bönor har ofta en jämnare och mer balanserad smak än ljusrostade, med en mjukare sötma och mindre bitterhet än mörkrostade bönor.

Hur smakar mellanrostat kaffe?

Mellanrostade kaffebönor har vanligtvis en smakprofil som har en bra balans mellan syra och sötma. Smaken är inte lika stark som mörkrostade bönor, men inte heller lika ljus som ljusrostade bönor. Mellanrostningen kan också ta fram smaker av choklad, nötter, frukt eller karamell. Mellanrostat kaffe är vanligtvis det mest populära valet för att få en allmänt tilltalande smak för de flesta kaffedrickare.

Hur tillverkas mellanrostat kaffe?

Rostningen sker vid en lägre temperatur och längre tid jämfört med mörkrostning, för att få en mellanrostad färg och smak. Det är viktigt att notera att rostning är en konst och det finns många faktorer som påverkar resultatet, t.ex. bön sort, deras fukthalt, temperatur, tid, rostning teknik. Mellanrostning kan variera mellan olika rostare och mellan olika kaffesorter.