Fraktfritt på beställningar över 499kr

Mörkrostat Kaffe

Upplev den rikaste smaken av kaffe med våra mörkrostade bönor. Vi har ett urval av mörkrostade bönor som är speciellt framtagna för att ge en fyllig och aromatisk smak. Våra bönor är noggrant utvalda och rostas för hand för att ge dig den perfekta koppen.

Kom in och upplev skillnaden med vårt mörkrostat kaffe. Vi garanterar att du inte kommer att bli besviken!

Vad är mörkrostat kaffe?

Mörkrostat kaffe är en populär typ av kaffe som erhålls genom att rosta kaffebönor på höga temperaturer. Detta ger kaffet en mörkare färg och en starkare smak jämfört med ljusrostat kaffe. Mörkrostningen förstärker också de naturliga smakerna hos kaffebönorna, inklusive choklad, nötter och tobak. Det finns olika grader av mörkrostning, varav espresso är den mörkaste. Mörkrostat kaffe passar utmärkt till espressobaserade drycker, men det är också vanligt att användas i filtrerat kaffe och andra kaffedrycker. Om du gillar en stark och kraftfull smak, är mörkrostat kaffe det självklara valet.

Hur smakar mörkrostat kaffe?

Mörkrostat kaffe har en mörkare, intensivare och mer robust smak än ljusrostat kaffe. Det har ofta toner av choklad, nötter och en aning bitterhet. Smaken kan också bero på vilken typ av bönor som används, var de odlades och hur de behandlades innan rostning. Mörkrostat kaffe är ofta valt av personer som föredrar en starkare smak.

Hur tillverkas mörkrostat kaffe?

Mörkrostat kaffe tillverkas genom att bönorna rostas vid högre temperaturer och under en längre tid än vid ljusrostning. Det innebär att bönorna får en mörkare färg och en mer intensiv smak.

Exakta metoden varierar från rostare till rostare, men hos oss innebär det att bönorna rostas under höga temperaturer i upp till 11 minuter eller mer. Under rostningen ändras bönornas kemiska sammansättning, vilket gör att kaffet får sin speciella smak och arom.

Efter rostningen så sorteras och packas kaffet för försäljning.