Fraktfritt på beställningar över 499kr

Vilka är vi och vad gör vi?


Välkommen till oss på Hälla Kafferosteri. Ett mikro rosteri som huserar inne på Hälla Shopping i Västerås.

Rosta kaffe, packa kaffe och dricka kaffe. Så ser mestadels av våra dagar ut. Vi rostar endast specialkaffe och gillar att framhäva de roliga, spännande och annorlunda smaker som kaffe har att erbjuda, för varje kaffe sort har sin unika smak! Ibland rostar vi mellan eller mörkt men oftast blir de mer åt det ljusa hållet. Vi tycker att kaffe ska vara ljust, men vill du att kaffet ska vara mörkt är vi inte omöjliga, så länge som du dricker kaffet svart. Annars rekommenderar vi dig att prova ett lättare rostat kaffe!


Historia

Hälla Kafferosteri öppnades upp 5 janurari 2019, men vi har rostat kaffe sen sommaren 2017 när vi införskaffade vår rost. I början rostade vi endast till vårt egna kafé och serverade våra kunder ett super färskt kaffe. Med tiden så blev vi mer varma i kläderna och har börjat sälja mer kaffe till kontor och andra företag. Under år 2020 har vi även börjat skickat kaffe till fler återförsäljare runt om i Sverige. Vi hoppas på att växa ännu mer för att sedan kunna investera i en större rost och vidga vyerna mer.


Här kan du köpa vårt kaffe!

ICA Maxi Hälla - Västerås

ICA Alskog - Junosuando

ICA Ekängen - Eskilstuna

Taste n More - Västerås

Älvbodan - Pajala

Hemmakänsla Kaffe & Te - Båstad

Hemma Gastronomi - Luleå

Hedla - Kiruna

Holmas Lanthandel - Kangos

Saittaboden - Saittarova

Stinsens Bod - Altuna Ådalen

Tornedal & Co. - Haparanda

Eld by Jokkmokk - Jokkmokk

Givetvis kan du beställa här på våran hemsida kaffe och självklart är du varmt välkommen in till oss på Hälla Shopping i Västerås!


Wholesale - Vill du bli återförsäljare?

Vill du blir återförsäljare av vårt kaffe? Eller vill du ta fram en egen blandning till ditt kafé/bageri/restaurang? Maila till [email protected] och berätta för oss vad du vill ha hjälp med! Vi rostar alltid ditt kaffe på beställning så du får så färskt kaffe som möjligt!


Våra tankar kring inköp av råkaffe & rostning.

Vi köper endast in specialkaffe. Alltså de topp 5% av allt kaffe som odlas i världen. För att klassas som special måste kaffet få en poäng över 80 på en skala 0-100. För oss är transparens och hållbarhet viktigt och endast specialkaffe erbjuder den möjligheten. Det blir ett högre kilopris men det är det värt då även de som odlar kaffet får en större bit av kakan. Vi är även på jakt efter roliga mindre partier av kaffe så vårt sortiment varierar mellan varven. Men oftast har vi alltid kaffe från Brasilien, Colombia, Kenya & Etiopien. Men håll koll på våra sociala medier för nya spännande sorter som vi har ett mindre utbud av!

Vi rostar i en varmluftsrost så vi använder ingen gas. Vår kapacitet är 1,8kilo per batch vilket ger oss ungefär 1,5kilo rostat och klart. Det blir ju klart en hel del batcher vilket är roligt och har fått oss att finslipa recept och profiler. Vi rostar gärna kaffet åt det ljusare hållet för att framhäva så mycket av ursprunget som möjligt. Men vissa kaffen finner vi passa bättre med en liten tuffare rostning.