Fraktfritt på beställningar över 499kr

Vilka är vi och vad gör vi?


Välkommen till oss på Hälla Kafferosteri. Ett mikro rosteri som huserar på Fältmätargatan 14 i Västerås.

Rosta kaffe, packa kaffe och dricka kaffe. Så ser mestadels av våra dagar ut. Vi rostar endast specialkaffe och gillar att framhäva de roliga, spännande och annorlunda smaker som kaffe har att erbjuda, för varje kaffe sort har sin unika smak! Ibland rostar vi mellan eller mörkt men oftast blir de mer åt det ljusa hållet. Vi tycker att kaffe ska vara ljust, men vill du att kaffet ska vara mörkt är vi inte omöjliga, så länge som du dricker kaffet svart. Annars rekommenderar vi dig att prova ett lättare rostat kaffe!


Vilka är vi?

Två bröder födda och uppväxta i hjärtat av Tornedalen, Junosuando, som är en liten by på nästan 300 personer. Det skiljer 10 år men vi har ändå alltid hängt ihop. Främst genom idrott i alla dess former, allt som har en boll och går att tävla. Fråga Kaj vilken sport han fortfarande är obesegrad i!

Vi har även hängt ihop yrkesmässigt. Dan’s första jobb var på ett sushihak Kaj var chef på. Där har ni även svaret till alla bilder på sushi i Kaj’s Instagram, han är bäst i Västerås på att göra sushi iallafall om ni frågar honom själv. Angående sushi så kan ni fråga Dan vad han som 14 åring gjorde första gången han fick jobba själv som sushikock och det var fullsatt i restaurangen. Kaj har även bedrivit kafé verksamhet i Sundsvall, där Dan gick basketgymnasiet. Sedan vart det flytt till Västerås för att bedriva ett nytt franchise kafé och även jobba centralt för den kedjan.

2017 så blev vi inhyrda som baristor på ABB för att servera kaffe åt alla gäster, det vart nästan 800 cappuccinos och espressos på 2 dagar, även kungen fick sig en god kopp kaffe! Det råder än idag delade meningar om vem som gjorde kungens kaffe. På plats träffade vi även personer som sålde kafferostar och tyckte att det vore ett bra nästa steg. Så sedan sommaren 2017 har vi rostat kaffe ute på Hälla. Blygsamt börjades det läggas fram några påsar i kaféet, men sedan januari 2019 bytte vi uniform och blev Hälla Kafferosteri och började jobba på heltid med att rosta kaffe. 

November 2023 tog vi oss i kragen och köpte en ny rost, en röd och fin Giesen W6E! Men det skulle dröja ända fram till januari 2024 innan vi började rosta på den. Varför? För att vi även flyttade rosteriet från Hällagatan 14 den långa vägen på hela 900m till Fältmätargatan 14! 


Dan - Lillebror - El Burro

Snubblade in på att rosta kaffe och ska man dricka kaffe varje dag, så kan man lika gärna rosta det själv som han brukar säga! Har jobbat inom restaurang och kafé sen han var 14 år. Alltid haft ett intresse för smak, men blomstrade mest ut när det kom till kaffe. 

3 snabba frågor:

Vad lyssnar du på helst?

- Hip-hop, reggae eller metall när man väl tar sig till gymmet.

Barndomsdröm?

- Att bli basketproffs! Längden (Skickligheten) var ju dock inte på min sida.

Favoritkaffe?

- Just nu Alto Pirais från Peru!

Kaj - Storebror - El Comandante

Har jobbat i restaurang sedan högstadieåldern och alltid varit intresserad av mat & dryck. 

3 snabba frågor:

Vad lyssnar du på helst?

- Väldigt blandat men bl.a.  lounge när det serveras sushi hemma, tung Hip-Hop när det tränas och Hooja när man skall bli glad

Barndomsdröm?

- Bli fotbollsproffs men dumma val satte krokben i karriären istället för dom klassiska skadorna. 

Favoritkaffe?

- Las Lajas från Costa Rica är favorit gården men annars så är Afrika den mest intressanta kontinenten att utforska när det kommer till kaffe. Här kan du köpa vårt kaffe!

ICA Maxi Hälla - Västerås

ICA Alskog - Junosuando

ICA Ekängen - Eskilstuna

ICA Maxi Gnista - Uppsala

Taste n More - Västerås

Sälen Choklad - Sälen

Älvbodan - Pajala

Hedla - Kiruna

Holmas Lanthandel - Kangos

Saittaboden - Saittarova

Tornedal & Co. - Haparanda

Gårdshem - Umeå

Eld by Jokkmokk - Jokkmokk

Susanns Lanthandel - Muodoslompolo

Givetvis kan du beställa här på våran hemsida kaffe och självklart är du varmt välkommen in till oss på torsdagar 13:00 - 19:00 på Fältmätargatan i Västerås!


Wholesale - Vill du bli återförsäljare?

Vill du blir återförsäljare av vårt kaffe? Eller vill du ta fram en egen blandning till ditt kafé/bageri/restaurang? Maila till [email protected] och berätta för oss vad du vill ha hjälp med! Vi rostar alltid ditt kaffe på beställning så du får så färskt kaffe som möjligt!


Våra tankar kring inköp av råkaffe & rostning.

Vi köper endast in specialkaffe. Alltså de topp 5% av allt kaffe som odlas i världen. För att klassas som special måste kaffet få en poäng över 80 på en skala 0-100. För oss är transparens och hållbarhet viktigt och endast specialkaffe erbjuder den möjligheten. Det blir ett högre kilopris men det är det värt då även de som odlar kaffet får en större bit av kakan. Vi är även på jakt efter roliga mindre partier av kaffe så vårt sortiment varierar mellan varven. Men oftast har vi alltid kaffe från Brasilien, Colombia, Kenya & Etiopien. Men håll koll på våra sociala medier för nya spännande sorter som vi har ett mindre utbud av!

Vi rostar i en Giesen W6E som är helt elektrisk. Vår kapacitet är 6kilo per batch vilket ger oss ungefär 5,4kg rostat och klart. Det blir ju klart en hel del batcher vilket är roligt och har fått oss att finslipa recept och profiler. Vi rostar gärna kaffet åt det ljusare hållet för att framhäva så mycket av ursprunget som möjligt. Men vissa kaffen finner vi passa bättre med en liten tuffare rostning.