Fraktfritt på beställningar över 499kr

150g - Etiopien, Guji Wubanchi

  • 195 SEK


Detta superkaffe är precis vad Specialkaffe handlar om. Vi har endast 20kg av detta!

Wubanchi stationen ligger i byn Muje i Guji-zonen. Zonen som är belägen i Oromia regionen där hög höjd, bördig jord, konsekvent och rikligt regn, och ett överflöd av lokal kunskap är alla bidragande faktorer till dess höga status. De lokala inhemska "arv"-sorterna - som växer vilt i Etiopien - är ansvariga för de unika smaknoterna som ger en ovanlig men raffinerad kopp. När de bearbetas naturligt genom soltorkning presenterar de saftiga och syltiga smaker av stenfrukt, blom- och chokladtoner med en krämig kropp.


Processen - I traditionell etiopisk naturlig bearbetning, sprids bären i ett tunt lager över en upphöjd bädd och torkas i indirekt eller direkt solljus. För supernatural sprids bär i ett tjockt lager på ställ i en semipermeabel låda, vilket begränsar tillgången till solljus samtidigt som det tillåter begränsat luftflöde och syresättning. Detta förlänger den totala torktiden och ökar den naturliga jäsningen av de latenta sockerarterna i bären under torkperioden.
 
För att säkerställa konsistens, förhindra överjäsning är det viktigt att förhållandena övervakas noggrant genomgående. Temperatur-, Brix- och fuktavläsningar registreras periodiskt och små justeringar av luftflöde och omgivningstemperatur görs därefter. När den optimala fukthalten har uppnåtts (cirka 12,5 %) vilar bären i en sval miljö före sekundär bearbetning (skalning, sortering, sortering, handplockning och packning i Grainpro för export).


  • Poäng: 89,5/100
  • Växer: 1800-2100 m.ö.h.
  • Arabica: Heirloom
  • Process: Supernatural
  • Smaktoner av tuggummi, päron och melon


Vi skickar kaffe som vilat upp till två veckor efter rostning när det finns, och rostar på beställning när det behövs. Vi skickar kaffe inom en vecka från beställning. Fri frakt på beställningar över 499kr.