Fraktfritt på beställningar över 499kr

250g - El Salvador, El Cocal

  • 175 SEK


Kaffe som är Anaerobic Natural processad är en rolig upplevelse!

Regionens vulkaniska jordmån, höga höjder och idealiska mikroklimat skapar fantastiska förutsättningar för att odla fylliga, söta kaffebär. Familjen Alfaro drar nytta av dessa förutsättningar genom att fokusera på noggrann och kvalitets orienterad bearbetning.

Mogna, röda körsbär är selektivt handplockade och förs till bearbetning. Där läggs bären i lufttäta behållare där det jäser anaerobt i 168 timmar. I denna syrefria miljö skapas det flera unika smaker. Efter jäsningen torkas kaffet på upphöjda bäddar och vänds ofta för att säkerställa jämn torkning. Det tar i genomsnitt 28 till 30 dagar för att torkas klart.

Låt dig inte luras av El Salvadors lilla storlek. Det var en gång den fjärde största kaffeproducenten i världen och fortsätter att producera partier av hög kvalitet. Landet är känt för sina fantastiska koppningsvarianter, som Bourbon och Pacamara. Faktum är att två älskade, ofta högt rankade sorter – Pacas och Pacamara – har sitt ursprung i El Salvador.

Till skillnad från andra länder, där produktion av specialkaffe har krävt en hel del ytterligare investeringar och utbildning, har El Salvador redan en bred och skicklig arbetsstyrka för specialkaffe. Jordbrukstraditionerna är djupa, och många salvadoriska bönder är extremt passionerade när det gäller kaffeproduktion och strävar ständigt efter att förbättra sin skörd. El Salvador har optimala förutsättningar för kaffebearbetning. Den utdragna torrperioden inträffar vanligtvis under skördesäsongen, vilket gör det lättare att soltorka kaffe.

Även om kaffeproduktionen i landet har minskat i över två decennier – förvärrat av CLR-krisen – har inställningen till kaffeproduktion förändrats från volym- till kvalitetsdriven. En ny generation kaffeproducenter har vuxit fram runt om i landet med en ny vision och inställning till produktion. Många av den här generationen experimenterar med bearbetning och sorter.

  • Poäng: 87/100
  • Växer: 1375 m.ö.h.
  • Art: Yellow Bourbon
  • Process: Anaroebic Natural
  • Smak toner: Ananas, tropisk & funkig


Vi skickar kaffe som vilat upp till två veckor efter rostning när det finns, och rostar på beställning när det behövs. Vi skickar kaffe inom en vecka från beställning. Fri frakt på beställningar över 499kr.