Fraktfritt på beställningar över 499kr

Limited Edition Julkaffe 2023

  • 179 kr


Hantverk och Hållbarhet: Los Hermanos Dedikation till Perfekt Kaffe

Los Hermanos är resultatet av ett samarbete mellan bröderna Torres i La Union, Nariño, Colombia. De äger varsin tomt på familjegendomen La Indonesia och är stolta tredje generationens kaffeproducenter. Deras kaffearv startar med farfar Marco, som var en pionjär inom kaffeproduktionen i La Union för över 80 år sedan. På gården odlas kaffe tillsammans med fruktträd och skuggträd, med en stark betoning på jordens hälsa och ansvarsfull vattenhantering. 


Brödernas Odlingsområden

Juan Angel ansvarar för en fem hektar stor tomt i La Indonesia, medan broder Gabriel har en tomt som omfattar cirka 8 hektar. Här ligger 60 % av den odlade marken på en bergssluttning som sträcker sig från 1750 till 1850 meter över havet. Kaffet har trivts i denna region i över 30 år och ursprungligen var Caturra den mest dominerande sorten. Gården har dedikerat över 300 kvadratmeter mark för kaffetorkning.

För bröderna är miljöhänsyn en prioritet, liksom en vetenskaplig strategi för att säkerställa kaffets kvalitet. Juan Angel betonar, "Vi gödslar marken fyra gånger om året, varav två gånger med berikad gödsel och två gånger med organisk kompost och humus. En av de största utmaningarna är att bibehålla markens organiska material, och det uppnås genom att rensa ogräs mellan kaffeträden. Under åtta år har vi ansvarsfullt hanterat vattenföringen för bearbetningen. Jäsprocessen är avgörande och mognadsgraden av kaffekörsbären mäts med en brixometer för att fastställa den optimala skördetiden. Denna utvärdering är avsedd att identifiera den bästa sockerhalt som varje kaffesort kan uppnå."

Bröderna har också valt att odla flera kaffesorter tillsammans, inklusive Pink Bourbon, Maragogype, Bourbon Sidra, Typica och omkring 300 Yirgacheffe-träd. Gabriel förklarar: "Vår utmaning är att bevara och anpassa främmande kaffesorter som riskerar att försvinna i vårt område eftersom de flesta kaffeproducenter prioriterar avkastning framför kvalitet och planterar sorter som Castillo."


Den Naturliga Bearbetningen

Bearbetningen av denna lott kaffe inleds med en imponerande 100 timmars anaerob jäsning av körsbären i små 60 kg-partier. Denna jäsning utförs i livsmedelsgodkända plasttankar som skuggas i betongbearbetningsanläggningen för att undvika höga temperaturer eller direkt solbelystning. När sockerhalten har nått 3,8 grader Brix, töms körsbären och förflyttas till en plastklädd torkplats. Där torkas körsbären under 30 dagar och vänds regelbundet för att säkerställa en jämn torkning, tills luftfuktigheten når 10,5-11 %. Pergamentkaffet lagras i GrainPro-påsar tills det är redo för malning.

Los Hermanos Caturra Natural är ett utmärkt exempel på brödernas dedikation till kaffe och deras strävan efter högsta kvalitet i varje steg av produktionsprocessen. Det är en historia om familjetradition, miljöhänsyn och passion för kaffet från Nariño, Colombia.

Fakta om kaffet:

  • Region: Nariño
  • Poäng: 87,5/100
  • Växer: 1750-1850 m.ö.h.
  • Art: Caturra
  • Process: Natural
  • Smak: Frukt, sirap & godis


Vi skickar kaffe som vilat upp till 1 vecka efter rostning när det finns men rostar på beställning när det behövs. Vi skickar kaffet så fort som möjligt, fri frakt på alla beställningar över 499kr inom Sverige.