Fraktfritt på beställningar över 499kr

Peru, Finca El Colibri

  • 169 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

El Colibri: Passionerat Odlad från Peru till Din Kaffekopp!

Denna gård, som är döpt efter Kolibri fågeln, hittar vi i Amazonas regionen i Peru. Drivs av Ylder Herrera som kommer från en familj med lång historia av att arbeta med kaffe. Ylder har även gått med i ett kooperativ som har en målsättning att ständigt förbättra kvaliteten på allt kaffe och skapa mer affärsmöjligheter för medlemmarna.

Dessa bönor plockades för hand för att sedan fermenteras i 48 timmar innan de tvättades. Därefter har kaffet torkats i 16 dagar.

Amazonas-regionen i Peru gränsar till regionerna Cajamarca, Loreto och Ecuador i norr. Amazonas har flera mikroklimat och en stor mångfald av produktion. Ocumal är ett av de distrikt som ligger i dalarna med idealiskt mikroklimat för produktion av kaffe på hög höjd.
Kaffeproduktion i Amazonas sker på små gårdar som ligger på små tomter. Producenterna skördar och bearbetar kaffet (pulpning, jäsning, tvättning och torkning) oberoende. Kooperativen utför huvudsakligen lagrings-, lager- och kommersialiseringsfunktioner och söker ständigt investeringar för att bygga sin egen infrastruktur närmare produktionsområdena och medlemskaffeodlarnas mark. Kaffe som exporteras från Amazonas lämnar hamnen i Stilla havet i staden Paita i regionen Piura.

Ylder är medlem i kooperativet Norcafé, en grupp som bildades 2015 med målsättning att främja ständig förbättring av kvaliteten och skapa möjligheter för småbrukskaffeodlare. Samarbetet började med 100 medlemsfamiljer och har sedan dess vuxit till att omfatta 334 män och 145 kvinnliga producenter som arbetar på nästan 1 200 hektar mark i kafferegionerna Amazonas och Cajamarca. Medlemsproducenter har redan visat stort engagemang och skicklighet i att producera högkvalitativa partier, vilket också visas med fyra individuella medlemsproducenter som tjänar en plats i Perus Cup of Excellence mellan 2018 och 2020.

  • Region: Amazonas
  • Poäng: 86/100
  • Växer: 1675 m.ö.h.
  • Art: Marshell, Typica, Bourbon, Catuai
  • Process: Tvättat
  • Smak: Karamell, blodapelsin, honung


Vi skickar kaffe som vilat upp till 1 vecka efter rostning när det finns men rostar på beställning när det behövs. Vi skickar kaffet så fort som möjligt, fri frakt på alla beställningar över 499kr inom Sverige.