Fraktfritt på beställningar över 499kr

1000g - Meän Kahvi

  • 299 krMeän Kahvi - Vårt mest sålda kaffe!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en unik kaffeupplevelse som hyllar vår kultur, vår mamma och Tornedalen. 

Meän Kahvi har rostats mörkt för den kaffesugna som vill ha en fyllig kopp. Det ger ett utmärkt resultat oavsett om du använder bryggkaffe, espresso, presskanna men allra helst kokkaffe. 

För oss är kaffet mer än bara en dryck, det är en viktig del av vår vardag och en symbol för gemenskap. Platsen där kaffet serveras är nästan lika viktig som själva drycken. Det är där vi samlas för att prata och umgås, där vi löser världens problem och där vi delar våra livshistorier.

I Tornedalen är kaffepausen en helig tradition som vi alla värnar om. När solen aldrig går ner på sommaren, är en kopp kaffe på uteplatsen ett måste för att verkligen njuta av dagen. Under den långa vintern värmer den fylliga koppen våra kalla händer. 

Men det handlar inte bara om själva drycken, det handlar också om att dela den med våra nära och kära. En kopp kaffe blir ännu bättre när den serveras med mammas chokladbiskvier. Det är i dessa stunder som vi verkligen kan känna stolthet över vår kultur och våra traditioner.

Kaffet kommer från Brasilien, Cerrado Mineiro. Här finns cirka 4500 bönder som odlar på ett område om 210 000 ha. Klimatet är torrt under skörden vilket försäkrar en jämn torkningsprocess. Smaktoner av choklad och rostade nötter.

Fakta om kaffet:

  • Brasilien, Cerrado
  • Poäng: 83,5/100
  • Växer: 900 - 1100 m.ö.h.
  • Art: Mundo Novo & Catuai
  • Process: Natural
  • Om du vill byta ut ''Junosuando'' mot din hemby, välj ''JA'' och skriv i meddelandet när du checkar ut vad vi ska ändra till.


Vi skickar kaffe som vilat upp till 1 vecka efter rostning när det finns men rostar på beställning när det behövs. Vi skickar kaffet så fort som möjligt, fri frakt på alla beställningar över 499kr inom Sverige.