Fraktfritt på beställningar över 499kr

1000g - Single Origin - Honduras - Mellanrost

  • 389 kr


Smaka på detta ekologiska kaffe från regionen Copan i Honduras!

Copanti är resultatet av noggrant arbete av en familjeägd exportör som har över 25 års erfarenhet av kaffeproduktion i kaffeodlingsregionen Copán, Honduras. Beläget i Santa Rosa de Copán, har de sitt huvudkontor och torrkvarn i denna strategiskt placerade västra del av landet. Deras placering är idealisk för odling och lagring av kaffe på grund av de optimala klimatförhållandena. Med fokus på att erbjuda högsta kvalitet, strävar de efter att vara förstahandsvalet för sina kunder genom att samla in det finaste honduranska kaffet från de bästa producenterna. Genom att bygga långsiktiga relationer med producenter som har etablerade rutiner för underhåll, skörd och bearbetning, är deras vision att erövra marknaden för differentierade kaffe i framtiden.

Copán, en kaffeodlande region belägen i den västra delen av Honduras, sträcker sig över en yta på 3 242 km² och har en beräknad befolkning på 226 000 invånare. Med sina 23 kaffeodlingsdistrikt, inklusive San Pedro, El Paraíso och Trinidad, är Copán hem för över 7 778 familjer som ägnar sig åt odlingen av kaffe. Här odlas mer än 37 600 hektar arabica-kaffe av varianterna Lempira, Ihcafe 90, Parainema och Catuaí. Copán står stolt som den näst största kaffeodlingsregionen i Honduras och erbjuder en överflöd av kaffeskatter för kaffeälskare att utforska.

Sammanfattningsvis är Copanti från Copán-regionen i Honduras resultatet av omsorgsfull produktion och hantverk av en erfaren familjeägd exportör. Genom att dra nytta av det gynnsamma klimatet och de långsiktiga relationerna med producenter strävar Copanti efter att erbjuda en exceptionell kaffeutupplevelse. Utforska Copán och njut av kaffets rikedom och unika smakprofil som denna region har att erbjuda.

Fakta om kaffet:

  • Honduras, Copanti
  • Poäng: 83/100
  • Växer: 1100-1500 m.ö.h.
  • Arabica: Catuaí, Icatú, Lempira & Parainema
  • Process: Tvättat
  • Smaktoner av mörk choklad, nöt & stenfrukt