Fraktfritt på beställningar över 499kr

1000g - Single Origin - Nicaragua - Mellanrost

  • 419 SEK


Utforska det bästa från Nicaragua!

När kaffe odlas och skördas från små familjeägda gårdar spelar exportörer en avgörande roll för att säkerställa kvalitet och rättvisa. Cafetos de Segovia är ett exportföretag i Nueva Segovia som grundades 2015 av två systrar (Ana och Martha Albir Sotomayor) med fokus på transparens så att importörer och rostare kan ha bästa tillgång till information hela vägen tillbaka till gårdsnivå.

Denna lott, som kallas Nueva Segovia eftersom den kommer från departementet Nueva Segovia, kan spåras till 5 gårdar (Finca La Cascada med 15 hektar i kommunen Jalapa som ägs av Elvin Ponce, Finca San Miguel med 10 hektar i kommunen San Fernando ägs av Johanna Amador, Finca Agua Sarca med 60 hektar i kommunen Dipilto som ägs av Isacio Albir Vilchez, Finca Las Naranjas med 8 i kommunen Mozonte som ägs av Juan Carlos Florián, och Finca Bethania med 29 hektar i kommunen Macuelizo ägs av Ana och Martha Albir).

Kaffebär plockas, handsorteras, tappas av, jäser i 24 timmar, tvättas och densitet sorteras i klassificeringskanaler på varje enskild gård. Det transporteras sedan till Cafetos de Segovias torkanläggning och torkas långsamt till 10,5 procent. Detta steg tar bort bördan av torkning av infrastruktur och arbetskostnader från bönderna och säkerställer också en mer enhetlig och skonsam torkning med hjälp av skuggduk för att kontrollera temperaturen. Cafetos de Segovia har även en torrkvarn för att förbereda kaffe för export, vilket säkerställer spårbarhet och kvalitetskontroll genom hela processen.

  • Växer: 1150-1400 m.ö.h. 
  • Poäng: 85/100
  • Art: Caturra
  • Process: Tvättat
  • Toner av mandel, nougat & körsbär


Vi skickar kaffe som vilat upp till 1 vecka efter rostning när det finns men rostar på beställning när det behövs. Vi skickar kaffet så fort som möjligt, fri frakt på alla beställningar över 499kr inom Sverige.