Fraktfritt på beställningar över 499kr

1000g - Mörkrost Single Origin

  • 309 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Ett kopp mörkrostat från kaffets hemland!

Mörkrostat kaffe från Etiopien är en upplevelse för alla kaffeälskare där ute. Etiopiskt kaffe är känt över hela världen för sin fylliga smakprofil och karakteristiska syrlighet. Den mörka rostningen av bönorna ger en djupare och mer komplex smakupplevelse som kommer att tillfredsställa även den mest kräsna kaffedrickaren.

En av de mest spännande aspekterna av mörkrostat kaffe från Etiopien är den otroliga variationen av smaker och aromer som det erbjuder. Du kan förvänta dig allt från blommiga och fruktiga toner till djupa, rökiga smaker. Oavsett vilken profil du föredrar, finns det en etiopisk kaffevariant som passar just dig.

För att maximera din njutning av denna utsökta dryck är det viktigt att brygga ditt kaffe på rätt sätt så du kan framhäva de unika smakerna och aromerna som Etiopiens kaffe är känt för. Det finns många olika sätt att brygga kaffe, så prova dig fram och upptäck vilken metod som passar dig bäst.

Om du är en kaffeälskare och letar efter en högkvalitativ kaffeupplevelse, så är gården Masha i Etiopien ett namn du ska lägga på minnet. Gården drivs av den legendariska löparen Haile Gebrselassie, som har tagit samma engagemang och passion som gjorde honom till en av världens bästa löpare och överfört det till kaffeproduktionen. Haile fick marken som tack för hans prestationer som representerar Etiopien. Han blev tvåfaldig olympisk mästare, fyrfaldig världsmästare och innehavare av 27 världsrekord för avstånd från 1500m till maraton.

På gården Masha, belägen i den södra delen av Etiopien, odlas kaffebönor av högsta kvalitet under noggrant övervakning av Gebrselassie och hans team. De använder sig av traditionella odlingsmetoder och håller en hög standard för att skapa en unik och utsökt kaffesmak som är känd över hela världen.

Det som skiljer kaffet från andra sorter är det naturliga och hållbara sättet som kaffebönorna odlas på. Genom att använda hållbara odlingsmetoder och inte använda konstgjorda kemikalier eller bekämpningsmedel, är kaffet från Masha Ekologiskt samt Rain Forest Alliance  certifierat och ansvarsfullt framställt.

I sammanfattning är mörkrostat kaffe från Etiopien en verklig njutning för alla som uppskattar högkvalitativt kaffe med en rik smakprofil och syrlighet. Så unna dig själv en kopp etiopiskt kaffe.

Fakta om kaffet:

  • Etiopien, Masha
  • Poäng: 84,5/100
  • Växer: 1680-1875 m.ö.h.
  • Art: Heirloom
  • Process: Tvättat
  • Smak toner av svart te, honung och bär


Vi skickar kaffe som vilat upp till två veckor efter rostning när det finns, och rostar på beställning när det behövs. Vi skickar kaffe inom en vecka från beställning. Fri frakt på beställningar över 499kr.