Fraktfritt på beställningar över 499kr

1000g - Finca Lorena - Ljusrost

  • 579 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Spelar storleken roll? Dessa stora bönor får en att tänka om iallafall!

Renato Arturo Romero odlar denna Pacamara-lott på sin gård, Finca Lorena på 1 250 till 1 300 meter över havet. De varma dagarna och svala nätterna skapar det perfekta mikroklimatet för att odla fylliga, söta kaffebär. I kombination med Renatos fokus på kvalitetsorienterad bearbetning är denna natural Pacamara lot ren och fruktig med en fyllig sötma.

Arbetarna handplockar selektivt mogna, röda bär och levererar dem till tvättstationen på plats. Kaffebären läggs till torkning på upphöjda bäddar. För att säkerställa jämn torkning vänder man kontinuerligt på bären, vilket tar cirka 26 dagar.

Låt dig inte luras av El Salvadors lilla storlek. Det var en gång den fjärde största kaffeproducenten i världen och fortsätter att producera partier av hög kvalitet. Landet är känt för sina fantastiska koppningsvarianter, som Bourbon och Pacamara. Faktum är att två älskade, ofta högt rankade sorter – Pacas och Pacamara – har sitt ursprung i El Salvador.

Till skillnad från andra länder, där produktion av specialkaffe har krävt en hel del ytterligare investeringar och utbildning, har El Salvador redan en bred och skicklig arbetsstyrka för specialkaffe. Jordbrukstraditionerna är djupa, och många salvadoriska bönder är extremt passionerade när det gäller kaffeproduktion och strävar ständigt efter att förbättra sin skörd. El Salvador har optimala förutsättningar för kaffebearbetning. Den utdragna torrperioden inträffar vanligtvis under skördesäsongen, vilket gör det lättare att soltorka kaffe.

Även om kaffeproduktionen i landet har minskat i över två decennier – förvärrat av CLR-krisen – har inställningen till kaffeproduktion förändrats från volym- till kvalitetsdriven. En ny generation kaffeproducenter har vuxit fram runt om i landet med en ny vision och inställning till produktion. Många av den här generationen experimenterar med bearbetning och sorter.

  • Poäng: 87/100
  • Växer: 1250 - 1300 m.ö.h.
  • Art: Pacamara
  • Process: Natural
  • Smak toner: Grapefrukt, apelsin & passion


Vi skickar kaffe som vilat upp till 1 vecka efter rostning när det finns men rostar på beställning när det behövs. Vi skickar kaffet så fort som möjligt, fri frakt på alla beställningar över 499kr inom Sverige.