Fraktfritt på beställningar över 499kr

1000g - Afrika

  • 345 SEK


Upptäck den Magiska Smaken av Mörkrostad Kaffeblandning från Afrika

Vår mörkrostade kaffeblandning är en resa till hjärtat av Afrika, där några av världens mest enastående kaffebönor trivs. Vi har noggrant blandat bönor från tre av Afrikas mest framstående kaffeproducenter: Etiopien, Kenya och Uganda. Resultatet är en kaffeupplevelse som tar dig med på en smakresa genom kontinentens rika kaffelandskap.

Etiopien, ofta betraktat som kaffets födelseplats, levererar bönor som är kända för sin förtrollande karaktär. Denna region erbjuder kaffebär som är fulla av liv och energi, med en distinkt blommig och fruktig ton. Dessa bönor ger vår kaffeblandning en underliggande komplexitet och en unik smakprofil som inte kan förbises.

Från de gröna kullarna i Kenya kommer bönor som bär på styrka och komplexitet. Kenyanska kaffebönor är kända för sin djupgående smak och livliga syra, vilket ger kaffet en kraftfull och uppiggande karaktär. Deras närvaro i vår blandning ger kaffet en fyllig och intensiv smak med toner av svarta vinbär och citrus.

Uganda tillför vår kaffeblandning en jordnära kvalitet och djup rikedom. Bönor från Uganda har en naturlig kryddighet och en tung kropp som ger en distinkt rikedom till smaken. Denna dimension ger en perfekt balans till kaffet och ger en känsla av värme och kraft.

För att framhäva de unika egenskaperna hos dessa fantastiska kaffebönor, rostar vi denna blend mörkt! Den mörka rostningen ger kaffet en djärv och intensiv karaktär med en distinkt underton och en långvarig eftersmak. Det är den perfekta kaffet för dem som älskar en kraftfull och fyllig smakprofil.

Denna mörkrostade kaffeblandning från Afrika är en hyllning till kontinentens kaffearv. Med bönor från Etiopien, Kenya och Uganda, erbjuder den en smakresa som omfamnar Afrikas mångfald och rikedom. Varje kopp är en resa till det okända, en smakexpedition som utforskar de rika kafferegionerna i Afrika. Upptäck Afrikas magi i varje droppe och njut av den fylliga och kraftfulla smaken som bara en sådan här kaffeblandning kan erbjuda.

Fakta om kaffet:

  • Ursprung: 60% Uganda, 20% Etiopien, 20% Kenya
  • Växer: 1300-2100 m.ö.h.
  • Art: Heirloom, SL-14, SL-28, SL-34, Batian, Ruiru 11
  • Process: Tvättat
  • Smak toner av svart te, plommon och bär


Vi skickar kaffe som vilat upp till två veckor efter rostning när det finns, och rostar på beställning när det behövs. Vi skickar kaffe inom en vecka från beställning. Fri frakt på beställningar över 499kr.