Fraktfritt på beställningar över 499kr

1000g - Single Origin - Colombia - Mellanrost

  • 440 SEK


Tolima är en förtrollande kaffeodlingsregion belägen i mitten-västra delen av Colombia.

Detta område gränsar till de angränsande regionerna Caldas, Cundinamarca, Cauca och Huila. Med sin imponerande yta på 23 562 km² och en befolkning på 1,3 miljoner invånare, är Tolima en av de viktigaste kaffeodlingsregionerna i landet.

I Tolima finner vi 38 distrikt där kaffeodlingen blomstrar, inklusive Planadas, Ibagué, Chaparral och många fler. Dessa distrikt är hem för över 60 000 familjer som ägnar sig åt konsten att odla kaffe. Med sina natursköna landskap och perfekta klimatförhållanden erbjuder Tolima en idealisk miljö för att odla högkvalitativt kaffe.

Totalt sett är det hela 106 742 hektar som är dedikerade till kaffeodling i Tolima. Här odlas ett brett utbud av kaffesorter, inklusive Castillo, Cenicafé 1, Colombia och Tabi. Kaffeodlingen i Tolima har etablerat sig som en av de mest betydelsefulla och framstående i hela landet.

Med sin tredjeplacering som kaffeodlingsregion i Colombia har Tolima blivit känt för sina kaffeproducenter och deras hängivenhet till att odla kaffe av högsta kvalitet. Genom generationer har kunskapen om kaffeodling förts vidare, vilket har resulterat i en rik kaffekultur som frodas i denna region.

Utforska Tolima och upplev kaffets magi i dess mest autentiska form. Från de grönskande kaffefälten till de passionerade kaffeodlarnas berättelser, erbjuder Tolima en resa genom kaffets historia och smakupplevelser som kommer att förtrolla dina sinnen.

Sammanfattningsvis är Tolima en kaffeodlingsregion som inte bara erbjuder enastående kaffe av hög kvalitet, utan också en kulturell upplevelse som är svår att motsvara. Utforska denna fascinerande del av Colombia och njut av det bästa som kaffevärlden har att erbjuda.

  • Region: Tolima
  • Poäng: 84/100
  • Växer: 1500-1800 m.ö.h.
  • Arabica: Castillo, caturra & colombia
  • Process: Tvättat
  • Smaktoner av karamell, choklad & apelsin


Vi skickar kaffe som vilat upp till två veckor efter rostning när det finns, och rostar på beställning när det behövs. Vi skickar kaffe inom en vecka från beställning. Fri frakt på beställningar över 499kr.