Fraktfritt på beställningar över 499kr

1000g - Etiopien, Tariku Kare - Ljusrost

  • 620 SEK


Den förtrollande smaken av kaffets hemland.

Tariku Coffee tar ansvar genom att investera tillbaka i deras samhälle. Arbetsmöjligheter skapas för de lokala medborgarna, särskilt kvinnor, och social välfärd. De sysselsätter 20 fast anställda och 600 arbetare.

Tariku Kare donerar en del av inkomsten till välgörenhet genom att tillhandahålla skolmaterial till barn från låginkomstfamiljer och erbjuda ekonomisk hjälp till familjerna. Dessutom erbjuder de utbildning på gården för att hjälpa bönder att uppnå kaffe av hög kvalitet för att stimulera produktionen och de har också skapat en plattform för lokala odlare för att hjälpa dem att sälja sina produkter på nationell nivå.

Etiopiskt specialkaffe känt för sin livfulla smakprofil och komplexa aromer. Bönorna från Sidamo regionen har en fruktig och blommig smak som ofta förknippas med toner av bär och citrusfrukter. Genom att välja en ljus rostning bevarar vi dessa naturliga smaker och ger kaffet en tydlig karaktär. Ljusrostat kaffe har också en högre syrlighet, vilket ger en uppfriskande och livlig kopp.

Ett annat skäl till att vi föredrar att ljust rosta etiopiskt specialkaffe är för att visa fram dess ursprungliga kvaliteter. Sidamo regionen är känd för sina högt belägna kaffeplantager och idealiska odlingsförhållanden. Genom att hålla rostningen ljus får vi fram de unika smaknyanserna som är karakteristiska för dessa kaffebönor. Vi vill bevara den autentiska smaken och ge dig en upplevelse.


  • Poäng: 87/100
  • Växer: 1900-2100 m.ö.h.
  • Arabica: Heirloom
  • Process: Natural
  • Smaktoner av sylt, röda bär, blomster


Vi skickar kaffe som vilat upp till två veckor efter rostning när det finns, och rostar på beställning när det behövs. Vi skickar kaffe inom en vecka från beställning. Fri frakt på beställningar över 499kr.