Fraktfritt på beställningar över 499kr

250g - Etiopien, Riripa

  • 175 SEK

Den förtrollande smaken av kaffets hemland.

Området som Riripa tvättstation ligger är i gränsen till Bale Mountain-skogen. Kaffet som odlas i detta område drar nytta av den tätt skuggade skogen samt överflöd av nederbörd tidigt på säsongen och enstaka skurar mot skörden. Höjden här sträcker sig mellan 1900 - 2100 möh och det är 742 bönder som levererar kaffebär till tvättstationen.

Kaffebären plockas för hand och sorteras noggrant. Skal och fruktkött tas bort innan man sänker ner dem i vatten för jäsning i upp till 72 timmar. Kaffet staplas sedan upp i lager som är 2 cm höga och torkas under en 14 dagarsperiod sedan följs av handsortering i 2-4 timmar.

Etiopiskt specialkaffe känt för sin livfulla smakprofil och komplexa aromer. Bönorna från Sidamo regionen har en fruktig och blommig smak som ofta förknippas med toner av bär och citrusfrukter. Genom att välja en ljus rostning bevarar vi dessa naturliga smaker och ger kaffet en tydlig karaktär. Ljusrostat kaffe har också en högre syrlighet, vilket ger en uppfriskande och livlig kopp.

Ett annat skäl till att vi föredrar att ljust rosta etiopiskt specialkaffe är för att visa fram dess ursprungliga kvaliteter. Sidamo regionen är känd för sina högt belägna kaffeplantager och idealiska odlingsförhållanden. Genom att hålla rostningen ljus får vi fram de unika smaknyanserna som är karakteristiska för dessa kaffebönor. Vi vill bevara den autentiska smaken och ge dig en upplevelse.


  • Poäng: 87,5/100
  • Växer: 1900-2100 m.ö.h.
  • Arabica: Heirloom
  • Process: Tvättat
  • Smaktoner av vinbär, körsbär & sylt


Vi skickar kaffe som vilat upp till två veckor efter rostning när det finns, och rostar på beställning när det behövs. Vi skickar kaffe inom en vecka från beställning. Fri frakt på beställningar över 499kr.