Fraktfritt på beställningar över 499kr

Etiopien, Masha - Ljusrost

  • 125 kr


Springa maraton eller dricka en kopp kaffe? Vad väljer du?

Om du är en kaffeälskare och letar efter en högkvalitativ kaffeupplevelse, så är gården Masha i Etiopien ett namn du ska lägga på minnet. Gården drivs av den legendariska löparen Haile Gebrselassie, som har tagit samma engagemang och passion som gjorde honom till en av världens bästa löpare och överfört det till kaffeproduktionen. Haile fick marken som tack för hans prestationer som representerar Etiopien. Han blev tvåfaldig olympisk mästare, fyrfaldig världsmästare och innehavare av 27 världsrekord för avstånd från 1500m till maraton.

På gården Masha, belägen i den södra delen av Etiopien, odlas kaffebönor av högsta kvalitet under noggrant övervakning av Gebrselassie och hans team. De använder sig av traditionella odlingsmetoder och håller en hög standard för att skapa en unik och utsökt kaffesmak som är känd över hela världen.

Det som skiljer kaffet från andra sorter är det naturliga och hållbara sättet som kaffebönorna odlas på. Genom att använda hållbara odlingsmetoder och inte använda konstgjorda kemikalier eller bekämpningsmedel, är kaffet från Masha Ekologiskt samt Rain Forest Alliance  certifierat och ansvarsfullt framställt.

Förutom att vara hållbart odlad, så har kaffet från Masha en omisskännlig smakprofil med toner av frukt och kryddor som ger en djup och fyllig smakupplevelse. Den höga kvaliteten på kaffet från Masha har gjort det till en favorit bland kaffeentusiaster och baristor över hela världen.

Prova Masha idag och upptäck den fantastiska smaken och aromen av denna unika kaffesort.

  • Etiopien, Masha
  • Poäng: 84,5/100
  • Växer: 1680-1875 m.ö.h.
  • Arabica: Heirloom
  • Process: Tvättat
  • Smaktoner av svart te, mynta och äpple.