Fraktfritt på beställningar över 499kr

Costa Rica, Las Lajas

  • 179 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Vårt favorit kaffe. Vi har köpt kaffe från denna gård sen 2018, när du smakar kommer du förstå varför!

Kaffe från gården Las Lajas i Costa Rica är en riktig kaffe dröm. Las Lajas är en familjeägd gård som är belägen i den frodiga regionen Central Valley i Costa Rica. Kaffet som odlas på gården har en unik smakprofil som har gjort det till en favorit bland kaffeentusiaster runt om i världen.

Oscar och Francisca Chacón har tidigare litat på att stora multinationella företag köpte deras kaffebär och processade åt dem. Men pengarna som kom räckte inte för att täcka stigande priser för ekologisk hantering och arbetskraft för att plocka kaffet. Så år 2006 startade de sin egen processningsstation Las Lajas.

Gården är känd för sina innovativa metoder att processa kaffe, vilket inkluderar naturlig och honey torkning av kaffebönorna. Detta ger kaffet en unik smakprofil med toner av frukt och bär, vilket gör det till en av de mest eftertraktade kaffesorterna på marknaden.

För att säkerställa kvalitet på kaffet, odlar gården endast specialkaffe av högsta kvalitet och använder metoder som är skonsamma mot miljön. Genom att odla kaffet på ett hållbart sätt, kan gården säkerställa att kaffet är av högsta kvalitet samtidigt som de bidrar till en bättre miljö. Las Lajas har blivit känd runt om i kaffe världen för att ta fram unika profiler i koppen. Många som tävlar i barista tävlingar väljer kaffe från dem.

Så unna dig själv en kopp av denna utsökta dryck och upptäck en smakupplevelse som du sent kommer att glömma!

  • Poäng: 87,5/100
  • Växer: 1550 m.ö.h.
  • Art: Caturra, catuai
  • Process: Natural
  • Smak: Blåbär, svarta vinbär, vinig.