Fraktfritt på beställningar över 499kr

El Salvador, Los Pirineos

  • 169 kr


Spelar storleken roll? Dessa stora bönor får en att tänka om iallafall!

Pacamara kaffe från Los Pirineos i El Salvador är en av de mest unika och eftertraktade kaffesorterna i världen. Denna sällsynta kaffesorten är känd för sin komplexa smakprofil och djärva aromer, och är ett måste för alla kaffekännare.

Pacamara bönor är kända för sin stora storlek och imponerande utseende. Dessa bönor är resultatet av en korsning mellan två av de mest populära kaffesorterna i världen, Pacas och Maragogype, vilket ger en unik smakprofil som inte kan hittas någon annanstans.

Gården är belägen i de höga bergen i El Salvador, där klimatet och jordmånen är perfekta för att odla detta högkvalitativa kaffe. Gården är en av de mest respekterade och prisbelönta kaffeodlingarna i Centralamerika, och har blivit berömd för sin hängivenhet till kvalitet och hållbarhet.

Gården drivs av femte generationens kaffe odlare. Diego Baraona tog över gården 2020 efter att hans far gått bort. Han för nu vidare mer än 130 års erfarenhet, kunskap och historia inom kaffeodling. Vid sluttningen av en vulkan får man ett mikroklimat helt olikt alla andra. En idealisk miljö för kaffe produktion, sol fyllda dagar och svala vindar. 

Denna lott Pacamara gick igenom en black honey process. Skalet på bären tas bort men lämnar kvar fruktköttet. Sedan sprids ett tunt lager ut på upphöjda torkbäddar.  Man har även valt att torka i skuggan vilket saktar ner processen, upp till 25 dagar ligger kaffet för att nå optimal fuktighet.

Genom att köpa Pacamara kaffe från Los Pirineos-gården stöder du inte bara en liten kaffeproducent i El Salvador, utan också hållbara jordbrukstekniker och etiska kaffeproduktion. Denna sällsynta kaffesort är en riktig dröm för kaffeälskare, och det är en upplevelse som du inte vill missa. Prova Los Pirineos idag och upptäck den fantastiska smaken och aromen av denna unika kaffesort.

  • Poäng: 85.75/100
  • Växer: 1400 m.ö.h.
  • Art: Pacamara
  • Process: Black Honey
  • Smak toner: Choklad, mörk sirap, mandarin